søndag, april 08, 2007

Når de middelmådige kvinder kommer på toppen....

af hierakiet, så har kvinderne endelig opnået ligestilling, skriver Ekstra Bladets leder.

link til EB

Tja, 'liggestillingen' har ihvertfald kun ført til mellemlederposterne for kvinderne, da der stadig kun findes kvinder, der kan tælles på to hænder, på de virkelig tunge poster, alt imens har mændene boltret sig overalt i bestyrelser og koncernledelser uden at ha' markeret sig nævneværdigt.

Men de politiske ledere vælger jo også gerne nogen efterfølgere, der brillerer ved at være mindre kløgtige end dem selv aht. deres eftermæle:-)

For mænd vælger jo mænd til de større poster, og vil meget gerne ha' sig frabedt, at blive overhalet indenom af et hunkønsvæsen.

Sker det endeligt, snupper de én kvinde med alt for lidt pondus, der slet ikke magter opgaven, og så bli'r hun hurtigt 'gået' igen med ordene:- Der kan I se, det virker sgu ikke...'de' duer ikke i 'vores' verden;-)

I forfatteren Lise Nørgaards erindringer "Kun en pige" og "De sendte en dame", chokeres hendes konservative far, da hun vælges ind i en bankbestyrelse, og tror at verden er rent af lave, da hun som kvinde bli'r valgt ind i 1970erne.

Og alt imens hun spankulerer ned af direktionsgangen, og interesseret iagttager billederne af alle de tidligere bestyrelsesformænd og diverse andre medlemmer (af hankøn), udbryder hun:- Jae, de fleste af dem kender jeg jo fra skolen, og der udmærkede de sig ved, at være betydeligt dummere end deres søstre.:-)

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start

blog stats