lørdag, december 30, 2006

Hvad er frihed?


Friheden kan mange gange bare være, at få lov til at sige sin mening, men hvor mange tør egentlig, når de ikke er helt eller delsvis anonyme her i blogland?!

"Frihed er mange ting, men nogle af dem, der sidder rundt om med deres ølflasker på bænkene, er måske i virkeligheden de frie. De har taget et valg, og de optræder med deres nederlag. Nogle af dem er måske for følsomme til at deltage i meget af det småkorrupte samfundsspil, men de kan sidde, som om de ejer hele verden, og fortælle historier.Og jeg ved ikke, hvem der er tabere, når det kommer til stykket...."


Sådan siger filminstruktøren og multikunstneren Erik Clausen i et interview i anledning af sin nye film "Ledsaget Udgang", og den kan man jo så tygge lidt på, for noget er der sgu om snakken, man kan godt ha' sine tvivl indimellem, om hvem der er tabere og hvem der er vindere i velfærdsstaten.:-)

Vi skal ikke tro, at vi har fundet de vises sten pga. af vores velstand, på trods af powershopping og alle de creditcards der gløder, her i Vesten.

Bare se, hvor mange der går ned med stress og lede over et job, hvor de har solgt deres sjæl til en arbejdsgiver i et konkurrenceræs uden lige, hvor de dårligt tør kigge sig i spejlet om morgenen ...uden at komme til at række tunge eller at brække sig.

Så fortsætter Clausen:


"Og så diskuterer man i Danmark den beklædningsgenstand, der hedder tørklædet.Jeg synes hellere man skulle diskutere en anden beklæningsgenstand, nemlig den mundkurv, de fleste går med af misforstået loyalitet med deres firma eller institution. Vi hører ingen sygeplejersker, der taler dårligt om dårlige hospitaler, eller politibetjente, der fortæller om de ulykkelige mennesker, de står med mellem hænderne. og som skal kriminaliseres af en eller anden grund."


Næe, det har du helt ret i, Clausen, for så kom de ovenstående ansatte medarbejdere meget hurtigt til optage alle pladserne på diverse bænke rundt omkring, så man kan vel konkludere, at det er dem, der er dårligst til at holde kæft, der sidder der?!

Selvom man er venstreorienteret, kan man da godt rive lidt guldkorn af sig indimellem, hvorimod mange af hans kunstnerkolleger glemte at glæde sig over deres ytringsfrihed, da debatten om karikaturtegningerne rasede.;-)

2 kommentarer:

Klokken søndag, december 31, 2006 7:43:00 AM , Blogger Kimpo sagde ...

Godt nytår, gittec, men hvad sagde clausen selv om det tegninge-sjov?

 
Klokken mandag, januar 01, 2007 5:30:00 AM , Blogger Gittes mono- og dialoger sagde ...

Tjae, HVAD Clausen sagde dengang, husker du sikkert bedre end mig, og jeg husker ikke, om han var blandt de danske 'kunstnere' med underskriftsindsamlingen, som var imod JP's afprøvning af ytringsfiheden, men da Clausen og Kim Larsen ofte 'følges ad, må man da antage, at han deler synspunkt med Kim Larsen, der dengang sagde flg.:

Sangeren Kim Larsen om islamist-dødstruslerne mod 12 danske satiretegninger: Det er det skammeligste, der er sket, siden danske frihedskæmpere måtte gå under jorden i 1940-45 :-)

Men som filmmager med hånden nede i kassen med tilskud, så behøver han jo nok ikke at frygte, at kommme til at sidde på bænken.:-)

Godt Nytår!

GitteC

 

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start

blog stats